همشهری آنلاین: بر اساس رتبه‌بندی جهانی سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ نظام تایمز، ۱۳ دانشگاه ایران در این رتبه‌بندی حضور دارد.

رتبه بندی تایمز

به گزارش ایرنا، دكتر محمدجواد دهقاني سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی است که دانشگاه‌های جهان را رتبه‌بندی می‌کند.

دهقانی بیان کرد: نتایج رتبه‌بندی سال 2017-2016 تایمز نشان از حضور پنج دانشگاه شیراز، فردوسی مشهد، آزاد اسلامی کرج، یزد و زنجان برای نخستین بار را دارد.

وی افزود: در سال 2015-2014 از ایران تنها دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان حضور داشتند، در سال قبل، این تعداد به هشت دانشگاه افزایش و بدین ترتیب در سال جاری 13 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع 978 دانشگاه برتر جهان از 79 کشور حضور یافتند که این موضوع نوید بخش حرکت هر چه بیشتر دانشگاه‌های توانمند ایران در رتبه‌بندی‌های معتبر بین‌المللی است.

سرپرست ISC افزود: بر این اساس در رتبه‌بندی تایمز در سال 2017-2016 از جمهوری اسلامی ایران دانشگاه‌های علم و صنعت ایران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه شیراز، تهران، علوم پزشکی تهران، فردوسی مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، شهید بهشتی، یزد و زنجان توانستند در جمع برترین دانشگاه‌های دنیا قرار گیرند.

دهقانی اظهار داشت: در سال جاری ایران با 13 دانشگاه برتر در دنیا توانسته است بعد از ترکیه با 18 دانشگاه رتبه دوم خاورمیانه را کسب نماید. در این بین مصر دارای 8 دانشگاه، پاکستان 7 دانشگاه، و عربستان سعودی با 4 دانشگاه در بین دانشگاه‌های برتر خاورمیانه هستند. به این ترتیب رتبه جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تعداد دانشگاه‌های برتر در سطح جهان از 23 در سال قبل به 17 ارتقا یافت. ضمنا جایگاه ایران در رتبه‌بندی سال 2013 میلادی در دنیا 33 بود.

وی گفت: پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از نظام‌های معتبر بین‌المللی است که از سال 2004 میلادی مراکز آموزش عالی را در سراسر جهان مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار داده است. این رتبه‌بندی از 13 شاخص در قالب 5 معیار کلی آموزش با وزن 30 درصد، پژوهش با وزن 30 درصد، استنادات با وزن 30 درصد، وجهه بین‌المللی با وزن 7.5 درصد و ارتباط با صنعت با وزن 2.5 درصد بهره گرفته است.

دهقانی خاطرنشان کرد: محاسبات رتبه‌بندی تایمز در سال 2017-2016 میلادی توسط شرکت خدمات حرفه‌ای پرایس واتر هاوس کوپرز (PWC) انجام شده است. محاسبات شاخص‌ها و نمرات توسط سه منبع اطلاعاتی صورت گرفته است که این منابع عبارت هستند از:

1- داده‌های ارسالی از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی که به صورت خوداظهاری جمع‌آوری می‌گردند
2- داده‌های حاصل از نظرسنجی شهرت توسط متخصصین آموزش عالی
3-اطلاعات تولیدات علمی موسسات آموزش عالی نمایه شده در پایگاه استنادی اسکوپوس.

رتبه‌بندی تایمز برای بررسی اطلاعات پژوهشی اعضای هیات علمی، با استفاده از پایگاه استنادی اسکوپوس که به عنوان یکی از بزرگترین پایگاه داده در جهان شناخته می‌شود، اطلاعات پنج سال را مورد بررسی قرار داده و تعداد کل استنادات مرتبط با تولیدات علمی دانشگاه‌ها را لحاظ می‌کند.

در رتبه‌بندی سال 2017-2016 میلادی تعداد 23000 مجله علمی با تعداد تقریبی 11.9 میلیون مقاله، مقاله کنفرانس، کتاب و فصل‌های کتاب در 5 سال گذشته و همچنین بیش از 56 میلیون استناد که به این تولیدات علمی صورت پذیرفته است در محاسبات نمرات مورد استفاده قرار گرفته شده‌اند.

به گزارش ايرنا، طبق نتایج آخرین رتبه‌بندی تایمز (2017-2016)، دانشگاه علم و صنعت ایران در رده 500 تا 600 دانشگاه‌های برتر جهان قرار گرفته و به لحاظ استنادات علمی، برترین دانشگاه ایران شناخته شد.

کد خبر 347319

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha